Historien bakom vår favoritväska - Hay Bag

Historien bakom vår favoritväska - Hay Bag

Get the Gallop's Hay Bag väska. Det var faktiskt en av våra första produktidéer när Get the Gallop var i startgroparna. Vår medgrundare Lisen Bratt Fredricson kom en dag och sa högt att hon var trött på att resa och packa i stora plastkassar och att det var dags att uppgradera sig, vi måste göra en ikea-kasse men i läder. En snygg och lyxig version men som gör jobbet, lätt att slänga ner allt du behöver i och utan massa extra onödiga detaljer. Efter en lång tid av testande av prover och vridande och vändande för att kunna göra väskan så hållbar som möjligt stog vi tillslut med vår färdiga Hay Bag.

Den första tanken var det som idag är Hay Bag Large men vi tog snabbt beslutet att göra en mindre, mer vardagsanpassat handväsk-storlek, som blev Hay Bag Medium. En stor som är perfekt för en weekend borta, på hästtävling, spa-helg eller jakt, och en mindre som är perfekt som handbagge när du reser eller som jobbväska för dator, gymkläder och annat man måste släpa med sig i vardagspusslet. 

Då hållbarhetsarbetet är viktigt för oss så har vi under flera år jobbat med att hitta det perfekta lädret för väskan. Idag har vi äntligen hittat ett otroligt fint europeiskt läder som garvas i Italien. Lädret i Hay Bag Medium och Large är vegetabiliskt garvat och innehåller inga miljöfarliga ämnen och banden är av ekologisk bomull. Du kan läsa mer om våra material samt hur du tar hand om dom här. 

Varje år uppdaterar vi vår älskade Hay Bag och adderar ny färg eller material såsom mocka eller bomullscanvas. Kika in och hitta din favoritväska här.